مصرف چاي



مصرف چای در بین کارمندان و پشت میزنشین ها ، معمولا بیش از حد است كه به خوردن بیش از حد قند و شیرینی منجر می شود و مجموع این قند و شیرینی‌ها،درطول روز برای سلامت بسیار مضر است و چاقی و بیماری های قلبی عروقی را در پی دارد.




از طرفی چای سیاه دارای فوائد زیر است:
1- مشخص شده است که از نظر میزان خاصیت آنتی اکسیدان (خاصیت ضد سرطان) دو فنجان چای با 20 لیوان آب سیب یا 4 لیوان آب پرتقال برابری می‌کند.
2- عصاره چای حاوی کلروفرم٬ کافئین و غیره است که باعث کاهش احتمال بروز تومور می‌شود.
3- رنگدانه‌های چای همچنین بیماری‌های عروقی را کاهش می‌دهند.همچنین پلی فنل موجود در چای باعث قوی‌تر شدن دیواره های عروق و همچنین تنظیم قدرت انتقال دهنده‌گی عروق می‌شود.
4- نکته‌ای جالب در مورد چای، وجود فلوراید در آن است که باعث محافظت از دندان‌ها می‌شود.
5- مصرف چای برای سلامت قلب مفید است. 

پژوهش های پزشکی نشان می‌دهد،مصرف روزانه پنج بار چای باعث کاهش کلسترل زیانبار به میزان حدود 11 درصد می شود.
6- مصرف در حد معمول چای از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. 

البته مصرف چای پررنگ و همچنین چای سرد،خطر بروز سنگ کلیه را افزایش می دهد. 

حال با توجه به اینکه مصرف چای سودمند است ولی باعث افزایش مصرف قند و شیرینی می شود باید به همراه آن از خرما، کشمش و توت خشک که حاوی قند طبیعی هستند، استفاده کرد.


از طرف دیگر توجه داشته باشید که مصرف زیاد همین مواد غذایی هم احتمال چاقی و دیابت را افزایش می دهد. 

نکته مهم دیگر در مصرف چای در ادارات،استفاده از لیوان شخصی است چون معمولا لیوان یا استکان های عمومی خوب شسته نمی شوند و احتمال انتقال بیماری ها را افزایش می دهند. 

زمان خوردن چای
از نظر علمی چای دارای ترکیباتی به ‌نام تانن است که مزه‌ی تلخ چای را ایجاد می کند. تانن‌ها با آهن ایجاد رسوب می‌ کنند و این رسوب به دلیل درشتی ملکول و سنگینی، غیر قابل جذب است.

لذا در صورتی که غذای مصرفی دارای آهن بوده و بلافاصله بعد از آن چای پُررنگ به مقدار زیاد مصرف شود،از جذب آهن آن جلوگیری می کند و بهتر است از چای کم ‌رنگ به میزان کم و با زمان حداقل یک ساعت پس از صرف غذا، استفاده کرد. 

جالب است بدانید ایران با 105 هزار تن مصرف سالانه و مصرف سرانه هر فرد بیش از 5 / 1 کیلوگرم چای،ششمین کشور عمده مصرف کننده چای در جهان است. 

مواد افزودنی و اسانس ها
بیشتر اسانس های چای خارجی از مواد شیمیایی مضر تولید می شوند كه عوارض گوناگونی مانند خاصیت سرطان زایی دارند.
چای ‌های کیسه ‌ای را هم شرکت‌های مختلف تولید می ‌کنند. 

برخی از آن ها ممکن است طعم یا رنگ مصنوعی داشته باشند.

نمونه‌ ها باید در آزمایشگاه بررسی شود كه طعم و رنگ آنها طبیعی است یا اینكه شیمیایی است.

در صورت استفاده از افزودنی ‌های طبیعی مصرف شان منعی ندارد. 

البته متاسفانه باید گفت:اکثر چای ‌های کیسه‌ ای در بازار دارای مواد مصنوعی هستند.شما وقتی یک تی ‌بگ را در آب‌ جوش می‌ اندازید و کمتر از 30 ثانیه رنگ می ‌دهد نمی ‌تواند چای معمولی، طبیعی و خالص باشد. 

به طور قطع به آن مواد مصنوعی اضافه شده است،به ویژه چای‌ های کیسه ‌ای خارجی خیلی سریع رنگ می ‌دهد و هر چه چای کیسه‌ ای بیشتر در آب جوش قرار می ‌گیرد،رنگ غلیظ ‌تری ایجاد می ‌کند.چای معمولی ایرانی را اگر در کیسه بریزید و در یک لیوان قرار دهید،10 دقیقه طول می‌ کشد تا رنگ زرد مایل به نارنجی ایجاد کند. 

البته اگر مردم ما به تدریج چای سبز را جایگزین چای سیاه كنند، سودمندتر است چرا كه آثار ضد سرطانی،کاهندگی چربی وکلسترول آن بیشتر از چای سیاه است. 

جالب است بدانیدگیاه چای سیاه و چای سبز یکی است و فقط تفاوت آنها در نحوه به عمل آوردن شان است،به این صورت که اگر به محض چیدن برگ چای تازه آن را خشک کنیم، چای سبز تهیه می شود ولی اگر پس از چیدن برگ تازه چای،عمل تخمیر(پلاسیده شدن)روی آن انجام شود به چای سیاه تبدیل می شود. 

پس با توجه به این مطالب سعی كنید در تهیه چای،ایرانی بودن،سبز بودن،غیرعطری بودن و غیركیسه ای بودن آن را در نظر بگیرید.

در غیر این صورت از طبیعی بودن مواد افزودنی آن ها مطمئن شوید.

 

برگرفته از: شبكه خبردكترخالقي

بازگشت به اخبار شاخه   اخبار
اخبار جدیدتر




نویسنده :hesami|سلامت | ارسال نظر: 0 |  نسخه مناسب برای چاپ

Template Designer parpar.irتغییریافته توسط سایت آموزشهاwww.amozeshha.ir
Powered By Persian E107 BY Iranscripts.Com Sponsor : MehrHost.Com